Ponuku našich jedál doplnili dva nové burgre i chutné Poke Bowls s pestrým obsahom zdravých surovín | LETNÉ MENU u HAJCERA

Aj v roku 2022 ostávame verní tradícii a našu kuchyňu zasiahlo opäť viacero výrazných zmien. Niektoré burgre už v ponuke nenájdete a nahradili ich oveľa viac rozmanitejšie jedlá. Nové letné menu v reštaurácii Hajcer prinesie všetkým milovníkom kvalitného jedla ďalšie chutné pokrmy, pri ktorých sa náš tím kuchárov nechal inšpirovať americkým streetfoodom. Od piatku si u nás taktiež môžete vychutnať tradičné havajské jedlo v niekoľkých pestrých kombináciách.
Snažíme sa vyhovieť všetkým, mäsožravcom aj vegetariánom. Z toho dôvodu sme okrem poriadne tučných jedál pridali aj tie ľahšie. Aby ste si u nás vždy našli to, po čom túžite. V menu pribudli len tie najlepšie kulinárske kúsky, na ktorých sme pracovali niekoľko mesiacov. Skúšali rôzne kombinácie, experimentovali so všelijakými ingredienciami, ale čas strávený nad skúmaním trendov neľutujeme. A pevne veríme, že ľutovať nebudete ani vy.
Privítali sme nové letné menu
Burger Wagyu a Cheddar
Základ burgru tvorí hovädzie mäso chuck–roll Wagyu v domácej kvaskovej žemli. Pridali sme taktiež aioli z pečeného cesnaku, cheddar salsu, pancettu a smaženú cibuľu. Celkový dojem perfektne dopĺňajú domáce hranolky, grilovaná kukurica a coleslaw. A keďže túto chutnú novinku smerujeme viac k mierne pikantnejším jedlám, podávame k nej diabolský dresing. Ak si však potrpíte skôr na opačnú stranu mince, sladšie jedlá, nezabudli sme ani na vás.
Burger Wagyu a hermelín
Aj v tomto prípade používame výhradne hovädzie mäso chuck–roll Wagyu a domácu žemľu. Rovnakými ingredienciami sú tiež aioli z pečeného cesnaku a talianska slanina pancetta. Ostatné detaily sme sa snažili doladiť do dokonalosti a vyvážiť všetky chute, od sladkých po slané. Tie sladšie tvoria brusnice, avokádo a javorový sirup. Nechýba lahodný grilovaný hermelín a môžeme servírovať. V prílohe nájdete aj domáce hranolky preliate cheddarom, coleslaw a BBQ omáčku.
Hovädzí sendvič
Burgre nie sú jedinými novinkami v našom letnom menu. Súčasťou amerického streetfoodu sú taktiež sendviče, ktoré si môžete vychutnať už aj u nás. Prvým je hovädzí sendvič zložený z mäsa Wagyu. O netradičnosť tohto streetfoodu sa postarali grilované šampiňóny, svieža uhorka a smažená cibuľka. Sendvič podávame taktiež s japonskými fazuľkami edamame, ktorých ľahkosť si určite zamilujete rovnako ako my.
Veggie sendvič
Vysadili ste z vášho jedálnička mäsové výrobky? Nič sa nedeje, u nás sa najete tak či tak. Medzi chrumkavý kvaskový chlebík sme tentokrát pre zmenu vložili údený tempeh s pečenou paprikou, avokádom, rukolou a guacamolou. A verte nám, že nič zdravšie u nás nenájdete.
Tradičné havajské jedlá | Poke Bowls
Nájsť tu správnu Poke kombináciu nebolo vôbec jednoduché. Pod dozorom skúsených šéfkuchárov sme vyskúšali rôzne druhy tohto havajského jedla pozostávajúceho z priečne pokrájaných kúskov mäsa s čerstvou zeleninou, ale našimi favoritmi sa nakoniec stali len tri misky plné chutných ingrediencií a vitamínov.
Chicken Poke
Naše kuracie mäso zo slovenských chovov používame pri príprave burgrov alebo pízz už niekoľko rokov, ale čo tak ho zakomponovať do úplne iných smerov gastronómie? V tejto miske okrem kúskov mäsa so sezamovým dresingom nájdete jazmínovú ryžu, baby šalát, mrkvu, fazuľky edamame a avokádo. Prijemná kombinácia rôznych surovín, ktoré v začínajúcom letnom období osviežia celý váš organizmus. Ak však preferujete bezmäsité jedlá, nižšie sme si pripravili niečo aj pre vás.
Vegetariánske Poke
V tomto zdravom rastlinnom pokrme mäso ani len potrebovať nebudete. Plnohodnotný pocit sýtosti takmer rovnako nahradí údený tempeh a cícer. Súčasťou jedla sú taktiež čerstvé avokádo, sezónna zelenina a pomaranč. Chýbať nemôže ani jazmínové ryža či vajce, ktoré však v prípade vegánov vieme vynechať.
Lososové Poke
Najzaujímavejšia kombinácia, ktorá pestrosť určite neskrýva. Jazmínová ryža a divý losos sockeye sú základ, ktorému celkovú estetiku v miske dotvárajú baby špenát, mrkva, pór, reďkovka a sladká sójovka zložená z rozdrvených kešu a nakrájaného manga. Objavte lákavé letné farby tohto jedla, ktoré vám náš tím kuchárov s radosťou pripraví. Stačí zavítať k nám do reštaurácie a ochutnajte okrem klasických jedál aj kúsok z malého ostrova v Atlantickom oceáne.
Pri príprave vašich obľúbených jedál si dávame vždy záležať a spokojnosť v očiach zákazníkov je pre nás veľmi dôležitá. Aj vďaka vám dokážeme stále prinášať ďalšie novinky, ktoré si môžete prísť vychutnať priamo na našu terasu. Miesta máme pre všetkých, alebo si ešte jednoduchšie objednajte cez aplikáciu Hajcer Pizza & Burger. Nové letné menu v reštaurácii Hajcer bude súčasťou našej kuchyne minimálne jeden rok, takže času na objavovanie pestrých chutí máte stále dostatok.
V najbližších týždňoch vám taktiež prinesieme sériu článkov, v ktorých si lepšie priblížime tematiku Streetfoodu a Poke Bowls. V najbližšom článku sa dozviete pôvod streetfoodu, jeho cestu naprieč históriou a veľa iných zaujímavostí. O týždeň neskôr bude hlavnou témou tradičné havajské jedlo, do ktorého postupom času pridali sójovú omáčku a sezamový olej Číňania a Japonci. Pri týchto dvoch ázijských krajinách to však nekončí a svoju receptúru vytvorila aj západná časť sveta, obyvatelia Nové Zélandu. Je toho samozrejme oveľa viac, takže nezabudnite čítať náš blog a naučte sa veľa nových informácií zo sveta gastronómie.